TIENERJAREN

 

Zoals elders op deze site vermeld speelde de camping De Hiethaar een grote rol in het leven van Irna en Jan. De camping was gelegen aan de Boxbergerweg in Wesepe en aldaar leerden zij elkaar kennen rond 1967. Een grote actieve groep jongeren groeiden daar in de zomermaanden en weekeinden op. De leeftijdsgroep waar we hier dan over praten was tussen de 10 tot 16 jaar.

Enkele namen zijn: Berna en Tinkla van Raan, Berry, Arno en Joke Hunink, Joke en Gerrit Stremmelaar, Adriue van Galen, Hans Blecker, Toos en Els Speldekamp, Gertie en Eddie Duchatteau, Betsie Meiling, Jan Jagerlankhorst, Nannie Wijnbergen, Koos Sanders, Terry de Morée, Wijnand Bredeworld, Frans en Marijke Smals, Marion Steggink, Willy Vos, Ingrod Grootewaal, Hans en Gerry Harsveld, Miranda te Riele, Frits en Elly Konkelaar.

 

Enkele foto's:

http://www.jateriele.nl/images/campinga.jpg

http://www.jateriele.nl/images/A301.jpghttp://www.jateriele.nl/images/arno01.jpghttp://www.jateriele.nl/images/berry01.jpghttp://www.jateriele.nl/images/eddie01.jpg
 

 A3                    Arno                   Berry                    Eddie    

http://www.jateriele.nl/images/erna.jpghttp://www.jateriele.nl/images/joke01.jpghttp://www.jateriele.nl/images/marijke01.jpg 

 Erna                     Joke                Marijke    

http://www.jateriele.nl/images/gertie01.jpghttp://www.jateriele.nl/images/gertie02.jpghttp://www.jateriele.nl/images/gertie03.jpg
                                
Gertie 3x                                       

 http://www.jateriele.nl/images/nanny01.jpghttp://www.jateriele.nl/images/wijn01.jpghttp://www.jateriele.nl/images/wijn02.jpg
Nanny                     Wijnand 2x           

 http://www.jateriele.nl/images/frans01.jpg
Frans (Sorry mate...) 

Later kwamen daar nog Erna Jansen, Anita van Kleij, Marja, Hermien Meijering, Anja bij toen zij verkering kregen met enkelen van ons.

http://www.jateriele.nl/images/110-1025_IMGa.JPG
Logo Hierhaarduivels 

De vroege jongens noemden zichzelf de Hiethaarduivels en bestond uit Gertie, Berry, Arno, Adrie en Jan. Eddie liet de beurt voorbij gaan en drink niet uit de "bloedbeker" mee. Vele avonturenn belevend en hiet niet opgetekend (vul zelf aan...) ging uiteindelijk ieder zijn eigen weg of verdween uit beeld door allerlei oorzaken. Een aantal huidige en dus langdurige relaties werden op, via of indirect op de camping begonnen.

http://www.jateriele.nl/images/110-1022_IMGa.JPG          http://www.jateriele.nl/images/110-1028_IMGa.JPG
Een drietal pagina's uit ons logboek 1971/1972

http://www.jateriele.nl/images/110-1029_IMGa.JPG


We noemen dan:

Joke stremmelaar en Frans Smals
Marijke Smals en Eddie Duchatteau
Irna van Raan en Jan te Riele.

Vanuit deze enthourage werd onze vriendengroep geboren die nog steeds maandelijks bijeenkomt en jaarlijks vertrekt voor een gezellig weekend. Eerst met kids doch nu weer zonder.

Irna en Jan leerden elkaar dus rond 1967 op de Hierhaar lennen en kregen op 23 mei 1971 verkering met elkaar. Deze dag hadden de duivels een sportieve dag georganiseerd voor de jeugd en Irna liep de gehele dag achter Jan zijn ... aan. Niet voor niets want Jan viel!
Dezelfde zomer vertrokken Berrie, Gertie, Adrie en Jan voor een dikke week op de fiets naar het zuiden, De verkering kwam onder druk te staanen stopte gedurende een kleine 3 weken. Tijdens het slotfeest in de eigen verbouwde disco "De 7de Hemele" pakten ze beide hun kans en tot op de dag van vandaag is het de hoofdprijs.


http://www.jateriele.nl/images/02.jpg           http://www.jateriele.nl/images/03.jpg

 http://www.jateriele.nl/images/04.jpg          http://www.jateriele.nl/images/05.jpg

Van de vriendengroep hebben zij het langste een relatie en via een verloving op 18 mei 1975 werden de eerste stappen gezet voor een eigen toekomst. Irna ging via de MAVO naar de Vormingsklas voor een tussenjaar in afwachting voor plaatsing op de Politieschool. Ze weten daar nog steeds niet wat een vergissing ze hebben gemaakt door haar niet te nemen... In het St.Jozefziekenhuis werd ze afdelingssecretaresse van de afdelingen 5 en 6 wat ze tot het huwelijk zou blijven doen.


http://www.jateriele.nl/images/irnapasfoto.jpghttp://www.jateriele.nl/images/janpasfoto.jpg

Jan was meer het professionele studententype. Via de MULO (1e jaar), de MAVO-4 en HAVO (niet afgemaakt) werd ook nog eens de dienstplicht verricht bij het 44e PAINFBAT (VN-detachement) in Zuidlaren gevolgd door een avondstudie HAVO. Tussentijds werd er gewerkt bij Geurtsen (RHEEM) in Twello en de Openbare Leeszaal en Bibliotheek in Deventer. Sollicitatie bij het Rijk leverde een baan op bij de Douane waar na een interne opleiding van 4 maanden plaatsing in Rotterdam plaatsvond.

Op 07 december 1977 werd er voor de wet getrouwd wat kerkelijk op 16 maart 1978 groots werd overgedaan o.a. in café "De Lindeboom" in Schalhaar.

X
Loading