ONDERZOEK

We zijn continue bezig met onderzoek in brede zin naar het verleden van de te Riele-clan. Op dit moment vindt er verdieping plaats naar de koppeling van mens en woonomgeving. Specifiek zoeken we naar de bewoners en de naam van de boerderij/plaatsen Alferdink/Alferdinck/Riele/Reele, molen de Hoop, Botterman, Hekkert, Otter en Coesfeld.

Datgene wat op deze site vermeld staat zijn grotendeels feitelijkheden en niet meer aan onderzoek onderhavig. We zijn andere onderzoekers erkentelijk voor het beschikbaar stellen van informatie en foto's. We noemen dan: H.J.J. te Riele en Tonny Mulder. De laatste heeft reeds diverse publicaties op zijn naam staan over het dorp Schalkhaar en haar inwoners. Binnenkort komt een nieuwe uitgave van hem. Wij zitten er met smart op te wachten.

Een belangrijk punt in mijn onderzoek is het feit dat ik minder "te Riele" ben dan gedacht en dat mijn voorouders uit verassende streken komen. Daar kom ik over een tijdje nader op terug om te vertellen hoe de vork in de steel zit... Voorlopig weer veel te doen en te zoeken.

X
Loading