Huwelijk

 

Het huwelijk werd in redelijk kleine kring gevierd terwijl 16 maart 1978 een grote dag was met veel muziek en vlagvertoon. Met ons bruidsmeisje Debbie (dochter van Kees en Ria Bosman) werd een ontspannen huwelijksfeest gevierd. De bruidssuite van het Postillion-Motel in Deventer was na afloop de rustplaats met een heerlijk rustgevend bad.  

http://www.jateriele.nl/images/janirnaa.jpg

Irna en Jan gingen in Rotterdam-Zuid wonen aan de Oldegaarde 968d in een klein maar gezellig galerijflatje. Een heerlijk rustige buurt in Charlois (Saarloos) waar beide echterlieden leuke buren hadden in de personen van Joke en Chiel en Peter en Greet. In die periode haalde Jan zijn fiscale douanegraad van assistent en Irna werkte als telefoniste/receptioniste/secretaresse bij bedrijven als GM, Jackson Marine, Produkten Im- en Export, Shipmair en uiteindelijk Zadehof Makelaars waar ze het heel goed naar haar zin had.

Het aanstaande moederschap zorgde voor beëindiging van de zakelijke loopbaan en pas een 10-tal jaren later zou Irna weer aan het arbeidsproces gaan deelnemen. Eerst de kids (zie verder). Eerste via het Uitzendbureau bij diverse horeca-instellingen zoals kantine van bedrijven als bv. Esso en Racketcentrum Halfweg. Bij MFC de Akkers werden diverse leuke jaren doorgebracht gevolgd door een vaste baan van een 6-tal jaren bij sportschool Richard de Bijl en Chita Gross. Verzekeringsmaatschappij Zilveren Kruis was nog even in beeld gevolgd door een onderzoeksbureau Andromed. Op dit moment werkt Irna met veel plezier in het Erasmus Medisch Centrum op de gespecialiseerde prikafdeling.

Rotterdam was het begin 80-er jaren niet meer en de richting van Spijkenisse werd gezocht en gevonden. Via een grotere flat in de Neptunusstraat naar twee eensgezinswoningen in de Torellistraat. In 1996 werden we Yub en gingen in de Maaswijk wonen waar we begin 2012 uiterlijk vertrekken naar Schiedam.

 

Ons huis in de Maaswijk

 

Op 03 maart werd ons eerste kindje geboren welke naar zijn vader en overgrootvader werd vernoemd als Johannes Antonius. Om toch iets origineels en eigens te hebben, noemden we hem geen Jan maar JON.

 

http://www.jateriele.nl/images/jeugd/jon01a.jpg

Geboren op een woensdagmiddag op 12.40 uur was het best wel een lekker kereltje wat direct al van water hield te merken tijdens zijn eerste bad. Jon was direct al een makkelijk mannetje en dat is altijd wel gebleven (is goed...).

In 1984 had Irna nog een miskraam in de 4e maand van de zwangerschap maar op 20 mei 1985 werd ons koningskoppel compleet met de geboorte van ons tweede kindje Shelley Regina. Een eigen naam en de tweede met een vernoeming naar haar moeder.


 

http://www.jateriele.nl/images/jeugd/shelley02a.jpg

Dit lekkere schreeuwertje werd niet zoals haar broer thuis in Spijkenisse geboren doch in het Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid. Asl een groot kind moest zij de couveuze in vanwege ademhalingsproblemen. In haar eerste drie jaren moesten we regelmatig naar doktoren en ziekenhuis vanwege huilbuien, een longontsteking, ziekte van Perthes, neusamandelen, om maar een paar dingen te noemen. In 2007 ging ze met Giovanni samenwonen in Den Haag en Jon volgde dit voorbeeld na beëindiging van zijn studie door met Barbara in Schiedam een plekkie te vinden. Begin 2012 zijn Gio en Shelley ook naar Schiedam gekomen en woont lekker dicht bij haar broer.

Jan heeft bij de douane al diverse functies gehad en diverse werkzaamheden op diverse locaties gedaan. Hij heeft door heel de Rotterdamse haven gezeten en zijn werkzaamheden bestond uit binnenwerk, buitenwerk, personeelswerk, medezeggenschap, automatisering, reorganisatie implementeren, leidinggeven.
Diverse opleidingen op veelerlei gebied maakte daar onderdeel van uit.

In het nieuwe millennium werd Jan getroffen door een hartaanval en dingen zagen er opeens anders uit. Er werden bewustere keuzes gemaakt en meer geken naar de leuke dingen van het leven. Zo gingen we op 26 april 2003 naar Egypte met het hele gezin (zie elders.).
De kids gingen de deur uit en op zich zelf wonen met hun partners. Het huis werd te groot en eind 2011 verhuisden we naar Schiedam alwaar we in een appartement gingen wonen op 9 hoog.
Lekker dicht bij de (klein)kinderen in de buurt...

Irna kreeg lichamelijke problemen alwaar ze tot op heden gelukkig goed doorheen is gekomen, nu vol blijven houden. Jon kreeg een nieuwe vriendin en samen zijn ze in Maassluis gaan samenwonen in een nieuw huis, dus verder weg... Ook Shelley en Gio kregen het op hun heupen en gaan begin 2020 verhuizen naar Zuidland (?). Een mooi ouder vrijstaand huis in het centrum van het dorp. Ook verder weg...
Het kan verkeren doch zoalng alles gezond blijft gaan is het goed.

X
Loading