Ten Years After - Going Home

Het Woodstock Music and Art Festival was een rockfestival dat in het weekend van 15, 16 en 17 augustus 1969 plaatsvond op een wei van de melkveehouder Max Yasgur in Bethel, New York, ongeveer 65 km van Woodstock. Het festival, onder motto Three Days of Peace and Music, wordt door velen beschouwd als het belangrijkste muziekfestival ooit. Hoewel aanvankelijk 200.000 mensen werden verwacht, lag het uiteindelijke bezoekersaantal ruim boven de 400.000, van wie de meesten geen entreegeld hadden betaald. Hierdoor was het festival eerst niet winstgevend voor de organisatoren, maar dankzij de platenverkoop en de inkomsten van de film werd het dat uiteindelijk toch nog.

Ondanks het gebruik van alcohol en het gebruik van drugs was er betrekkelijk weinig misdaad en geweld op het festival. Er waren echter te weinig voorzieningen getroffen voor het oonverwacht grote aantal bezoekers. Het Woodstockfestival was het hoogtepunt van de tegencultuur van de jaren zestig en van het hippietijdperk. Jammer dat The Doors niet aanwezig waren op dit cult-feest.

Wie o.a. wel aanwezig was, was Ten Years After. Ten Years After was een Britse Rockband in de eind 60 en begin 70-jaren. Het optreden van de vierkoppige rockformatie Ten Years After op het Woodstock Festival in 1969 resulteerde in een ereplaats in de rock geschiedenis. Met een legendarische tien-minuten-durende toegift van I'm Going Home werd de band bekend bij het grote publiek. De uitvoering verscheen bovendien volledig in de Academy Award-winnende documentaire over het festival. Een wereldwijde tour volgde en de mix van jazz, blues en rock bereikte miljoenen fans. Inmiddels heeft Ten Years After maar liefst dertien studioalbums op haar naam staan waarvan de jongste (Evolution) najaar 2008 uitkwam. Met onverbeten passie en enthousiasme staan de heren vanavond opnieuw op het podium om zowel de welbekende classics als het recentere werk naar de fans te brengen.

Natuurlijk laten we dit keer dit legendarische nummer zien. Geniet, kijk en luister naar Going Home.

X
Loading