Prince of Persia

 

Prince of Persia kent een rijke historie. De eerste versie speelde in al in 1989 en heb alle zeven versies mogen spelen.

In mei 2010 komt de nieuwst POP uit: "The Forgotten Sands" welke aansluitiing zoekt bij de 2003-versie "The Sands of Time". Leuk hierbij te vertellen is dat in mei 2010 ook de verfilming van het spel uitkomt onder dezelfde titel "The Sands of Time". Al kleine trailers gezien en voor de liefhebber beloofd het een spektakelstuk te worden. Ben je geen POP-fan, moet je niet gaan kijken. Een beetje inleven is noodzakelijk...

 Alle POP-versies behandelen is nog niet aan de orde maar laat ik met een aantal beginnen. Allereerst de allernieuwste...

"Prince of Persia - The Forgotten Sands is het volgende hoofdstuk in de Sands of Time Saga.

Op bezoek in zijn broer's koninkrijk en zijn avonturen in Azad volgend, ziet de prins het beleg en vernietiging van het koninklijk paleis door een machtig leger. Zijn broer Malik besluit tot het gebruik van de oeroude kracht van het zand in een uiterste poging om het koninkrijk van de totale ondergang te redden. Om het koninkrijk te redden moet de prins in een oud en episch avontuur stappen alwaar hij hij het juk van leiderschap moet dragen en leert dat een grote macht samen komt met grote verliezen."

 

AN ANCIENT CURSE, A FATAL MISTAKE
A PRINCE’S QUEST FOR REDEMPTION.

In het oude Perzië versloegen een koning en zijn zoon de machtige Maharajah en ontvoeren zijn dochter en namen zijn paleis en haar onvoorstelbare schatten over, inclusief een extravagante zandloper en een misterieuze dolk.
Wat de Prins zich niet realiseert is dat deze twee objecten haar eigenaar kan veranderen in een onsterfbare god met macht over de Tijd. Door een stervende Vizier bedrogen, welke deze verschikkelijk gevaarlijke macht voor zichzelf wilde, laat de Prins het "Sand of Time" los waarbij het koninkrijk wordt vernietigd en de bevolking veranderd in woeste en wilde demonen. Alleen de Prins, de Vizier en de gekidnapte Prinses Farah blijven zichzelf...
Nu is het aan de jonge Prins van Perzië om elke demon met moed en wilskracht op te zoeken en te verslaan om zo het koninkrijk te verslaan en zijn fatale fout te herstellen.

Het overtreft je stoutste verwachtingen...

De oude man zei tegen de Prins: "Je lot is beschreven. Je zal sterven."
Het verhaal begint een paar jaar na het resultaat van "Prince of Persia: The Sands of Time". De Prins keert terug naar Babylon, omzichzelf terug te vinden, opgejaagd door een bovennatuurlijk creatuur wat gericht is op zijn vernietiging. Gedwongen om voor zijn leven te vluchten, zoekt hij raad bij een adviseur welke uitlegt dat zijn eerdere acties de reden zijn voor een onsterfelijke wederopstanding van het lot, Dahaka genaamd.
In zijn speurtocht om het paleis van de Sultan te redden van de ondergang, veroorzaakt hij een scheur in de Tijdlijn. Opgejaagd door de Dahaka begeeft de Prins zich op een pad van bloed en geheimzinnigheid en trotseert zijn voorspelde dood om zich snel te realiseren dat er slechts één weg is om te overleven; een reis naar de geboorteplek van de "Sands of Time", een weg naar het verleden vinden en de geboorte van de "Sands of Time" vehinderen.
Zonder het "Sand" zal de Prins zijn laatste avontuur nooit beleefd hebben en de Dahaka zal verdwijnen. Zijn reis zal hem naar het duivelse centrum van een vervloekt eiland leiden waar iedereens grootste angsten wonen.

Afsluiten met enige afbeeldingen uit de diverse spelen is natuurlijk niet verkeerd. 

 

 

X
Loading