Feestverhalen.

Wageningen en het bier.

Zomer 1972. Koos, Berry, Arno, Gertie en Jan. Een korte proefvakantie in Wageningen om tenten en brommers uit te testen. Op een kleine camping de oude wielerbaan uitgetest met de brommers en twee knapen (Cor en Wien) uit IJmuiden leren kennen. Veel gelachen op het terras en tent wat samenging met bier. Uiteindelijk waren Wien en Jan het haasje en behoorlijk in de jajem. Jan wilde overal wel "dood gaan" maar voornamelijk bij de WC en uiteindelijk door de goede zorgen van Gertie heeft hij het "overleeft". De échte vakantie in zuid Limburg was er minder bier maar veel meer water...

Pico-Koosso.

Zomer 1979. Op vakantie in Limone -Gardameer had Irna trek in een bessenjenever. Niet te krijgen! Wel iets wat er op leek. Proeven en met moeite kunnen zeggen dat het lekker was. Geen wonder, Pico Rosso,Liquero Superalcoholico ad 63%. Dat moet even rustig door de slokdarm. Irna liefhebber geworden van het drankje wat we natuurlijk meenamen naar Nederland. De eerste gezellige avond was bij Anita thuis en Koos lustte dat goedje ook wel. Totaal verkeken op zijn kunnen en als een gieter ging hij naar huis, voorin de taxi want daar horen dronken mensen en thuis op zijn knieën de trap op. De volgende dag wist hij wat er gebeurt was.
Met oud en nieuw 2010 heeft Irna de laatste restjes Pico Rosso opgedronken. Wie wat bewaard die heeft wat!!

Alcohol en persoonlijke kenmerken daarbij.

Als wij een biertje (of zo) ophebben gedragen we ons altijd "anders". Daar bedoelen we mee dat een ieder van ons dan een iets bijzonder gedrag laat zien wat behoorlijk opvalt. Zo wrijft Frans bij alcoholgebruik vaak over zijn kale bol en moet daarbij glimlachen; Jan J. krijgt altijd pijn in de maag terwijl Jan tR altijd zijn bril afzet(te) en overgaat op water of 7up. Eddie wordt heel erg stil en verlaat "ongemerkt" het feest. Wijnand wil altijd nog een laatste biertje en Gertie laat zich van zijn beste kant zien en gaat met iedereen het gesprek aan. Adrie: daar moet ik nog over nadenken, hij drinkt altijd met mate.
Onze meiden gedragen zich altijd netjes en gaan rustig met alcohol om. Klasse!

Bijeenkomsten/Reunie/Feestavonden.

Ik heb een beetje hulp nodig maar volgens mij komen we sinds 1979 bijeen om gezelligheid te vieren. Dat doen we op de eerste zaterdagavond van de maanden sept-okt-nov-jan-feb-mrt-april-mei, acht per jaar. Daarbij gaan we elk jaar met elkaar een lang weekend weg, nu ongeveer 29x. Dat maakt ongeveer 277 bijeenkomsten. Voor de zekerheid iets lager gaan zitten: 260!!
Reken eens uit: 5 uur per avond maakt 1300 uren feest!! Ik weet niet hoeveel liters bier: 2500 liter. Ongeveer 750 liter wijn en 400 liter gedestilleerd.... Hoezo dorst. Wat we daarbij hebben weggegeten durf ik geen schatting van de maken. Ik denk dat ik van die 260 bijeenkomsten er toch wel 30 behoorlijk slecht ben geweest... (zeker iets verkeerd gevallen of het verkeerde merk).

Groeps-BAR-B-Q.

Elders op deze website is te lezen dat we 25x naar Center Parcs zijn geweest. Vanaf 2007 hebben we een weekend in een hotelletje, bungalow, huisje maar nu zonder kids. Ter compensatie hebben we met z'n allen ergens in augustus een Groep-BAR-B-Q waar nagenoeg iedereen aanwezig is. De oudjes, de kids en de aanhang.
Lekker gezellig een avondje doorzakken en lekker eten. Even met elkaar bijpraten en de nieuwste ontwikkelingen delen. Enkelen van ons krijgen ook daar wel eens een terugslag; van het eten of van de drank. Alles is mogelijk. Slachtoffers waren Jan tR, Roy, Nikky, Maurice, Bas, Jan J, Frans, Wijnand, Tim, Jon ... (we blijven aanvullen doch het zijn meestal de mannen). Meestal maken Frans en Wijnand de restjes op en blijven Irna en Jan slapen/helpen met de restjes en achtergebleven "troep"...

 

X
Loading