Assasin Creed

Assassins Creed is een bijzonder spel wat qua techniek en toepassingen op Prince of Persia lijkt. Het verhaalt over een jongeman die afstammeling is van een aantal middeleeuwse huurmoordenaars en via een geavanceerd computersysteem kan hij terug in de tijd om schatten te achterhalen. Het verhaal speelt zich af in het Midden Oosten rond 1050 na Christus. De steden waar we zijn: Damascus, Jeruzalem en Baghdad. Mooie verhaallijn en realistische bewegingen en invloeden.

 

 Het vervolg van nr 2. speelt zich in de 15e eeuw af tijdens de hoogtijdagen van de Renaissance in het rijke Italië. Beroemde families als De Medici spelen hier een rol waarbij intriges, macht en wellust veel voorkomen en onze jonge vriend weer flink aan het moorden slaat... Met of zonder hulp van Leonardo da Vinci zijn uitvindingen.

 

Assassin's Creed 3 vindt plaats tussen 1753 en 1783 in New York en Boston. Een derde locatie is de 'Frontier' heten, een groot stuk bos en wildernis met kleine nederzettingen. De nieuwe hoofdrolspeler is half Indiaans, half Engelse kolonist en heet Connor.

Ook heeft hij een Indiaanse naam; Ratohnhake. Connor groeit op in een Indiaans dorp van de Mohawk-stam, maar wanneer zijn dorp wordt platgebrand door de Engelse kolonisten, beslist hij er alles aan te doen om een einde te maken aan de tirannie en onrechtvaardigheid.

De strijd tussen de Assassins en Templars blijft centraal, maar door invloed van de Revolutionaire Oorlog komen er allerlei nieuwe groepen voor in het spel, zoals de Indianen, de Fransen en de Engelsen. Enkele belangrijke personages in het spel worden: George Washington, Benjamin Franklin en Charles Lee.


 


Altair                   Enzio                    Conner

 

 

 

X
Loading